Predsjednik Skupšine Srbije

Dačić: Omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost

  • 10.04.2021. 17:56

Predsjednik Skupšine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da omogućavanje dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost s obzirom na to da Beograd prema Podgorici nema ni teritorijalne, a ni političke pretenzije.

Povodom tenzija u Crnoj Gori Dačić je rekao da kad god su ovakve teme bile aktuelne, Crna Gora se delila na one koji su za dobre odnose sa Srbijom i "one druge".

Dodaje da je siguran da ogroman broj građana Crne Gore želi dobre odnose sa Srbijom, posebno imajući u vidu da Srbija nema teritorijalne ili političke pretenzije, niti su ikada postojali zahtjevi koji su se ticali unutrašnjih odnosa u Crnoj Gori.

- Ipak, postoje neke teme koje su vlasti u Crnoj Gori uvijek koristile kao dobre teme za navodnu odbranu Crne Gore od Srbije, kao što je Zakon o državljanstvu - kaže Dačić.

Podsjeća da je pre 13 godina vodio razgovore o tom pitanju i da Srbija svima daje pravo na dvojno državljanstvo, bez potrebe za otpustom iz matičnog državljanstva.

- Međutim, to Crna Gora nikad nije dozvoljavala... U njoj su ljudima oduzimali državljanstvo ako se dokaže da imaju i srpsko. Oni su računali da ti ljudi neće glasati za njih - kazao je Dačić.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.