Kajl Skot

Dačić odgovorio američkom ambasadoru: Na čijoj ste vi strani?

07:44, 21.02.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Ivica Dačić odgovorio američkom ambasadoru Kajlu Skotu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

"Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Novosti".

Skot je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli "na pogrešnoj strani istorije". "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Sjeverne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsjednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije", poručio je Skot.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da odredjuje ko je predsjednik.

"Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem", kazao je Dačić u razgovoru sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.