Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Moram da putujem, takav je posao

  • 10.03.2020. 16:12

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se ne plaši korona virusa, ali da preduzima mjere predostrožnosti i da se testira poslije svakog putovanja.

Dačić je nedavno, uprkos preporukama da se ne putuje u Kinu, zemlju u kojoj je zabilježan najveći broj zaraženih i umrlih korona virusom, boravio u dvodnevnoj posjeti Pekingu.

On je rekao da je od pojavljavanja korona virusa obišao četiri zemlje, a da danas boravi u Skoplju, u trenutku kada je u Sjevernoj Makedoniji zaraženo sedam osoba korona virusom.

"Već šest godina obilazim svijet u okviru borbe za povlačenje priznanja Kosova. Tu je bilo velikih rizika – ebola, malarija, boginja, čak i kolera. Testiram se poslije svakog putovanja", rekao je Dačić.

Takođe, boravio je u Sijera Leoneu, državi koja je u trenutku njegove posjete povukla priznanje Kosova, da bi ubrzo nakon toga otišao u Kazanj, gdje je predvodio delegaciju Srbije na zasijedanje srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

"Bio sam u Sijera Leoneu, a tamo je ebola. Šta ću, takav je posao", zaključio je on.