15. po redu

Dačić: Još jedna država povlači priznanje Kosova

  • 16.08.2019. 10:09

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da će sljedeće sedmice saopštiti ime 15. države koja je povukla odluku o priznanju Kosova i Metohije.

Ivica Dačić je gostujući u Dnevniku RTS, rekao da u ovom trenutku manje od 100 država priznaje Kosovo.

Komentarišući najnovije provokacije, na Kosmetu, kada je na ostacima pravoslavne crkve Svetog Nikole na Novom Brdu, na srednjevekovnoj srpskoj tvrđavi, istaknuta kosovska zastava, ministar Dačić je rekao da se međunarodna zajednica Rezolucijom 1244 UN obavezala da će sačuvati srpsko kulturno-istorijsko nasljeđe na Kosmetu.

Potez odlazeće šefice diplomatije Evropske unije Federike Mogerini, koja je na sastanak u Helsinki pozvala predstavnike Prištine, Dačić objašnjava da je prvi put u praksi pozvana teritorija koja je daleko od statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.