Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Još članica UN-a povlači ili zamrzava priznanje Kosova

  • 26.09.2019. 09:27

Broj zemalja koje će povući ili zamrznuti priznanje samoproglašenog Kosova biće povećan do kraja godine, što znači da će biti manje od polovine članica UN koje priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Do kraja godine broj zemalja koje su priznale Kosovo, što je važno iz taktičkih razloga, pašće ispod polovine članica UN. Već sada, sa 15 zemalja, imamo skoro osam odsto od ukupnog članstva u UN. To je veliki rezultat za malu zemlju kao što je Srbija", rekao je Dačić novinarima u NJujorku.

On je naveo da je srpska delegacija tokom tri dana trajanja Generalne skupštine UN razgovarala sa predstavnicima 53 članice i da će, kada se dodaju još dva dana, taj broj premašiti 100.

"Sa nekima je razgovarao predsednik vezano za strateške stvari, za dijalog sa Prištinom, ali tu je bilo i mnogih susreta upravo o statusu Kosova i Metohije. Naši građani mogu da budu sigurni da će u narednom periodu biti, a to smo ovde dogovarali, još zemalja koje će povući ili suspendovati odluke o priznanju Kosova", rekao je Dačić.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.