Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Još četiri ili pet država povlači priznanje nezavisnost Kosova

12:18, 05.11.2019.
Izvor: Srna
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da će do kraja godine četiri ili pet zemalja povući priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova.

"Razgovarao sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i biće nastavljena akcija u smeru povlačenja priznanja, iako nam zavijaju ruke i svašta rade. Ali sigurno će četiri-pet zemalja završiti to do kraja godine", rekao je Dačić za televiziju "Hepi".

Podsjetivši da je 15 država povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, on je istakao da sad ne mogu biti zaustavljene zemlje koje hoće da povuku priznanje.

"Ja svaki put pitam predsednika /Vučića/, kad god se vidimo, ostaje li isto što smo se dogovorili, čisto da ne napravimo neku štetu. Da on nije dao saglasnost, mi to ne bismo radili", naveo je Dačić.

Priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova povukli su Togo, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua, Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika.