Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Inženjering laži ne može da potre monstruoznost zločina nad Srbima

08:34, 12.12.2019.
Izvor: Srna
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da, koliko god da se Albanci na Kosmetu bavili inženjeringom laži - od Račka pa do čuvene cifre od 20.000 silovanih Albanki, ništa neće moći da potre monstruoznost "Žute kuće", Goraždevca, Starog Grackog, napada na autobus "Niš ekspresa".

"A koliko znamo za te masakre nad Srbima u toj `uređenoj" državi` - niko nije odgovarao", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

On je, reagujući na izjavu savjetnika ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Jetljira Ziberaja da srpski zvaničnici, uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića "nikada ne smiju da spavaju mirno zbog genocida na Kosmetu", rekao da je Ziberaj zaražen sindromom svog šefa Bedžeta Pacolija.

"Sve te optužnice za navodne zločine koje najavljuju služe isključivo da se medijski zatrpa činjenica da su presvučene teroriste OVK, koji su doskora zauzimali važne funkcije, počeli da pozivaju u Hag", rekao je Dačić.