Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Beograd za regionalnu stabilnost

  • 23.09.2019. 16:09

Punopravno članstvo u EU predstavlja ključni spoljnopolitički prioritet Srbije, koja je posvećena regionalnoj stabilnosti, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na neformalnoj večeri u NJujorku koju je za lidere regiona organizovala visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

Dačić je naglasio da je mjesto Srbije i cijelog regiona u EU.

"Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje svih učesnica u regionu, bez izuzetka, jeste preduslov uspešne realizacije i unapređenja regionalne saradnje", rekao je Dačić večeras tokom tradicionalne neformalne večere na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine UN.

On je ponovio da se Beograd zalaže za dijalog sa Prištinom i pronalaženje kompromisnog rješenja za pitanje Kosmeta, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je izrazio očekivanje da će naredni visoki predstavnik EU nastaviti odlučnije da doprinosi tom procesu s ciljem postizanja rješenja prihvatljivih za sve strane, uz istovremeno insistiranje na ispunjavanju preuzetih obaveza.

On je zahvalio Mogerinijevoj za dosadašnji rad i poželeo uspjeh u budućem angažmanu.

Svi učesnici večere iskazali su solidarnost sa albanskim narodom i Albanijom, koji je tokom vikenda pogodila serija zemljotresa. 
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм