Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Amerika traži od Prištine hitno ukidanje taksi

20:00, 25.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Beogradu sa visokim zvaničnicima američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost koji su ponovili stav SAD o potrebi hitnog ukidanja taksa koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Američki zvaničnici su izrazili snažnu podršku što skorijem nastavku dijaloga Beograda i Prištine radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rješenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbjednosti i daljem napretku cijelog zapadnog Balkana. 

Dačić je u razgovoru sa glavnim direktorom za evropske poslove Savjeta za nacionalnu bezbjednost pri Bijeloj kući Džonom Eratom i direktorom za evropske poslove tog tijela Vilijamom Bredom Berklijem ponovio spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom radi pronalaženja trajnog rješenja nakon povlačenja odluke o taksama, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

On je podsjetio da su Srbija i SAD prošle godine nizom manifestacija obilježile 100 godina savezništva u Prvom svjetskom ratu i vijek od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući. 

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa koji imaju bogatu istoriju. 

Erat i Berkli borave u dvodnevnoj posjeti Beogradu.