Crna Gora planira veliko ulaganje u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

14:44, 05.04.2021.
Izvor: nezavisne.com
Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratko Mitrović kaže da će sutra na sastanku sa srpskim kolegom Tomislavom Momirovićem razgovarati o izgradnji auto-puta Beograd-Bar, rekonstrukciji istoimene pruge, saradnji u prostornom planiranju.

"Kada je riječ o izgradnji auto-puta Beograd- Bar, razgovaraćemo o tome koji su naši a koji planovi Vlade Srbije i koja je varijanta najbolja da bi se put završio što pre i bio što bolji. Razmotrićemo da li je bolje da Srbija radi svoju dionicu do Boljara a mi svoju ili da gradimo zajednički kao i da se usaglase dinamike izgradnje ovog, za nas veoma važnog puta", rekao je cr nogorski ministar.

Najavio je da će jedna od tema biti i železnica, odnosno rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Bar u šta Crna Gora namjerava da uloži velika kreditna sredstva.

Iskustva Srbije, koja je u rekonstrukciji pruga dosta uradila, su, prema Mitrovićevim riječima, veoma korisna Crnoj Gori.

Takođe i ona iz prostornog planiranja, gdje je Srbija daleko odmakla, a Crna Gora tek namjerava da krene sa izgradnjom ovog veoma bitnog plana.