Napad na igrače Zvezde u Splitu

Čović: Jedno je kad se sukobe navijači, ovo je bio linč!

  • 11.02.2019. 15:28

Predsjednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da incident u Splitu nikako ne može da se poredi sa slučajem ubistva Brisa Tatona.

Nekoliko Hrvata napalo je vaterpolist Crvene zvezde dok su sjedeli u kafiću na Rivi uoči gostovanja lokalnom Mornaru u subotu.

"Da ne bi opet bilo zamjena teza i pominjanja Tatona, jedna je navijački sukob, a drugo kada su napadnuti sportisti. Ovi momci nisu dali nijedan povod da budu napadnuti, a uslijedio je organizovan napad šipkama, noževima... Ovdje se radi o pokušaju linča i to napominjem da hrvatsko pravosuđe ne bi opet pravilo neke egzibicije", rekao je Čović.

Čović je istakao da je ovo bio organizovan napad, ali i dodao da Zvezda, za sada, neće istupati iz regionalne lige.

"Split je postao grad slučaja, prije nekoliko godina su nacrtali kukasti krst na Poljudu. Oni se slično ponašaju kad dođu i Dinamo i Cibona. Oni imaju halucinaciju prema Zvezdi. Utisak je da tim gradom upravlja Torcida, a to svakako nisu vrijednosti EU, čiji, je, Hrvatska član", poručio je Čović.

Trener Aleksandar Filipović objasnio je da je ekipa sve vrijeme od ulaska u Hrvatsku imala obezbeđenje.

"Prilikom ulaska u Hrvatsku imali smo obezbjeđenje. Poslije treninga starija grupa igrača me pitala da li mogu do grada. Bili su u civilnim jaknama i normalno obučeni. Ispod jakne su imali trenerke sa grbom, ali se to nije vidjelo. Policija koja nas je pratila ih je pustila da se prošetaju, jer nisu imali nikakvih obilježja. Oni nisu šetali rivom u jaknama, niti bilo koga provocirali", rekao je Filipović.

Potpredsjednik SD CZ Stojan Vujko izjavio je da sve što se dešavalo nema veze sa utakmicom, niti sa rivalstvom, nego ima mnogo širu sliku.

"Apelujem na hrvatske političare da utiču na svijest svog naroda i da je takvo ponašanje nedopustivo", rekao je Vujko.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)