Bahatost u Bečki

Četvorogodišnja djevojčica sama izašla iz vrtića i otišla kući

  • 14.02.2019. 16:07

Četvorogodišnje djete izašlo je iz vrtića "Maslačak" u Beški i uputilo se svojoj kući, a da niko od zaposlenih u vrtiću to nije vidio i sprečio.

Kako 021 saznaje, djevojčica je uspjela da napusti grupu u kojoj je bilo oko 10 dece i sama da stigne do svoje kuće, a da zaposleni u vrtiću nisu ni primjetili da jedno dijete nedostaje. Nezvanično, dijete je majka vratila u vrtić.

Stanovnica Beške koja je upućena u ovaj slučaj kaže da tu grupu redovno pohađa mnogo više djece, ali je većina trenutno bolesna, te je u grupi samo nekolicina mališana.

"Nevjerovatno mi je da neko ne primjeti, u grupi od desetoro djece, da jedno nedostaje. Znamo da je našu djecu tog dana čuvala jedna vaspitačica, kao i da je sljedećeg dana već bila zamjenjena. Nadamo se da je to bilo zbog odgovornosti. Da se tom djetetu nešto dogodilo, zamislite tu scenu? Ovaj vrtić je u centru Beške, saobraćaj je gust i ulice su vrlo prometne, lako je moglo da dođe do nemile situacije", navodi ova žena.

Vrtić "Maslačak" u centru Beške dio je Predškolske ustanove "Boško Buha" u Inđiji. U predškolskoj ustanovi navode  da su preduzeli korake nakon ovog incidenta.

"U cilju zaštite i bezbjednosti djece, predškolska ustanova je preduzela odgovarajuće mjere propisane pravilnikom o zaštiti i bezbjednosti djece u predškolskoj ustanovi. Odgovorna lica u ustanovi su, povodom ovog slučaja, preduzela sve potrebne mjere u skladu sa zakonskim procedurama", naveli su u PU "Boško Buha".

U ustanovi nisu precizirali ko je i na koji način odgovarao.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.