Takmičenje u Rusiji

Četiri srpske posade na "plesu tenkova" 

15:12, 04.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Tenkisti Vojske Srbije takmičiće se u avgustu na ovogodišnjem "tenkovskom bijatlonu" u Rusiji koji se održava u sklopu Međunarodnih vojnih igara, najavljeno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

Taj biatlon, popularno nazvan "ples tenkova", održava se od 3. do 17. avgusta na poligonu "Alabino" u moskovskoj oblasti u Ruskoj Federaciji. 

Tenkiste Srbije koji se pripremaju na poligonu "Pasuljanske livade" kraj Despotovca danas su posjetili ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. 

Vulin je izrazio zadovoljstvo ozbiljnošću i predanošću srpskih tenkisti i nadu da će ove godine na armijskim igrama ostvariti bolji rezultat nego proteklih godina. 

"Na `Alabinu` ćemo pokazati koliko smo napredovali, šta smo naučili i još jednom dokazati da i od nas ima šta i treba da se uči", rekao je Vulin. 

Za takmičenje u Rusiji uvježbavalo se devet tenkovskih posada, a poslije evaluaciju odabrane su četiri najbolje, i to tri takmičarske i jedna rezervna posada. 

Pripreme pripadnika Vojske Srbije za "tenkovski biatlon" počele su 21. maja i trajaće do 19. jula. 

Prva faza priprema održana je na poligonu "Međa", između Niša i Leskovca gdje je uvježbavana vožnja na stazi sa preprekama kakve takmičare očekuju u Rusiji. 

Očekuje se da će na ovogodišnjem takmičenju učestvovati do 24 zemlje, a polazak tenkovskih posada Vojske Srbije za Rusiju planiran je 25. jula.