Takmičenje u Rusiji

Četiri srpske posade na "plesu tenkova" 

  • 04.07.2019. 15:12

Tenkisti Vojske Srbije takmičiće se u avgustu na ovogodišnjem "tenkovskom bijatlonu" u Rusiji koji se održava u sklopu Međunarodnih vojnih igara, najavljeno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

Taj biatlon, popularno nazvan "ples tenkova", održava se od 3. do 17. avgusta na poligonu "Alabino" u moskovskoj oblasti u Ruskoj Federaciji. 

Tenkiste Srbije koji se pripremaju na poligonu "Pasuljanske livade" kraj Despotovca danas su posjetili ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. 

Vulin je izrazio zadovoljstvo ozbiljnošću i predanošću srpskih tenkisti i nadu da će ove godine na armijskim igrama ostvariti bolji rezultat nego proteklih godina. 

"Na `Alabinu` ćemo pokazati koliko smo napredovali, šta smo naučili i još jednom dokazati da i od nas ima šta i treba da se uči", rekao je Vulin. 

Za takmičenje u Rusiji uvježbavalo se devet tenkovskih posada, a poslije evaluaciju odabrane su četiri najbolje, i to tri takmičarske i jedna rezervna posada. 

Pripreme pripadnika Vojske Srbije za "tenkovski biatlon" počele su 21. maja i trajaće do 19. jula. 

Prva faza priprema održana je na poligonu "Međa", između Niša i Leskovca gdje je uvježbavana vožnja na stazi sa preprekama kakve takmičare očekuju u Rusiji. 

Očekuje se da će na ovogodišnjem takmičenju učestvovati do 24 zemlje, a polazak tenkovskih posada Vojske Srbije za Rusiju planiran je 25. jula. 
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.