Od Putina do Trampa

Čestitke Vučiću stigle iz cijelog svijeta

  • 15.02.2020. 16:09

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Srbije, čestitke brojnih svjetskih zvaničnika, među kojima i od predsjednika Rusije Vladimira Putina, SAD Donalda Trampa i Kine Si Đinpinga.

Čestitka je stigla i od predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Francuske Emanuela Makrona i NJemačke Frank-Valtera Štajnmajera, te Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Čestitike su uputili i predsjednik Austrije Aleksander van der Belen, Slovačke Zuzana Čaputova, Mađarske Janoš Ader, Grčke Prokopis Pavlopulos, Italije Serđo Matarela, Irske Majkl Higins i predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Halifa bin Zajed Al Nahjan.

Takođe, čestitke su uputili i britanska kraljica Elizabeta Druga, kralj Švedske Karl Gustav Šesnaesti, kralj Belgije Filip, japanski car Naruhito i kralj Maroka Muhamed Šesti.

Čestitali su i predsjednik Finske Sauli Ninisto, Estonije Kersti Kaljulaid, kao i Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, koji je rekao da je Srbija "primjer izdržljivosti i očuvanja nacionalnih tradicija, zemlja sa jasno određenim ciljevima i velikom slovenskom dušom".

Dan državnosti čestitali su i potpredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum.

Čestitali su i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, Egipta Abdel Fatah El Sisi, Indije Ram Nat Kovind, Alžira Abdelmadžid Tebune, Južne Koreje Mun Đe In, predsjednik Državnog vijeća Kube Migel Dijas-Kanel Bermudes, kao i predsjednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev, koji je ujedno potvrdio i skoru zvaničnu posjetu Srbiji.

Stigle su i čestitke predsjednika Bangladeša Abdula Hamida, emira i zamjenika emira Katara šeika Tamima bin Hamada al-Tanija i Abdule bin Hamada Al-Tanija, generalnog guvernera Australije Dejvida Harlija, predsjednika Burkine Faso Roka Marka Kristijana Kaborea.

Čestitali su i predsjendica Singapura Halima Jakob, tr predsjednik Perua Martin Albert Viskar Korneho.

Čestitala je i generalni guverner Kanade DŽuli Paje, koja u čestitki ističe da "ovaj dan proslavlja sjećanje na dugotrajnu borbu Srbije za nezavisnost i pruža Srbima priliku da predvide svijetlu budućnost".

"Kanada je ponosna što je prijatelj Srbije i što među svojom populacijom broji blizu sto hiljada ljudi srpskog porekla, koji doprinose jačanju kanadskog društva i naših bilateralnih odnosa", navela je ona.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)