Nema trgovine kosovskim problemom

Čepurin: Rusija će uvijek podržati legitimne zahtjeve Beograda

  • 23.06.2019. 10:27

Ambasador Rusije Aleksandr Čepurin odbacio je mogućnost trgovine Rusije i Zapada o pitanju Kosova i Metohije i poručio da će Moskva uvijek podržavati Beograd.

"Nikakve trgovine kosovskim problemom kada je riječ o Rusiji nije bilo i ne može biti", rekao je Čepurin za "Politiku". 

Čepurin je naglasio da se ne smije desiti recidiv oružanog konflikta na Balkanu i da Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN ostaje jedini osnov za političko rješenje kosovskog problema. 

"Politiku ovdje određuje Beograd. A Rusija će uvijek podržati vaše legitimne zahtjeve i vaš izbor. Što se tiče `trgovine` nečijim interesima, taj termin potiče iz riječnika naših oponenata", dodao je Čepurin. 

Čepurin, koji uskoro završava sedmogodišnji mandat u Srbiji, podsjetio i na istorijske veze dva naroda. 

"Naša istorija, kao i istorija Srbije ispisana je znojem i krvlju. Naše prijateljstvo je iskreno i provjereno vremenom", rekao je Čepurin. 

Govoreći o dometima ruske politike u regionu, Čepurin kaže da Rusija zadržava i da će zadržati snažne pozicije na Balkanu, ali da njeno prisustvo nije usmjereno ni protiv koga, već da ima cilj da se izvuče zajednička korist od saradnje. 

Čepurin je rekao i da se sve više osjeća spremnost različitih zemalja da djeluju u skladu sa sopstvenim, a ne "nečijim tuđim nacionalnim intersima".

Тагови:
  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)