Ceca oblivena krvlju, ubica bježi - Ovako su očevici prije tačno 21. godinu opisivali ubistvo Arkana

  • 15.01.2021. 16:48

Na današnji dan, 15.01.2000. godine, oko 17 časova ubijen je Željko Ražnatović Arkan (48). On je u beogradskom hotelu "Interkontinental" upucan hicima iz heklera. Pored njega, ubijeni su i Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

Vijest je kao bomba odjeknula u svim srpskim i svjetskim medijima. Očevidac čitavog događaja je za "Novosti" tada izjavio da je vidio ubice kako bježe iz hotela.

- Mislim da su ručali, a onda su sjeli u foaje. Vidio sam da je Cecina sestra šetala neko dijete. Ne znam da li je to bio Arkanov sin. Iznenada, čini mi se iz lifta, istrčala su dvojica muškarca sa maskama na glavi. Zapucali su. Prvo se čuo zvuk, nalik na bačenu petardu, a zatim rafal. Svi prisutni bacili su se na pod. Počelo je da pršti iz više oružja. Izgleda da je Arkan ili neko od njegovih uzvratio - kazao je on.

Prema riječima ovog čovjeka koji tvrdi da je sve vide, kad je vatra malo utihnula ugledao je jednu osobu, za koju pretpostavlja da je ubica, kako puzi ka izlazu. Napolju ga je čekao automobil.

Arkan i njegovi prijatelji su ostali da leže ulokvi krvi. Nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba "Obilić", predsjednik Stranke srpskog jedinstva i jedan od najbogatijih jugoslovena pogođen je sa tri hica u glavu. Jedan metak mu je prošao kroz lijevo oko. Ražnatović je u bolnicu dovezen gotovo klinički mrtav.

Plač prijatelja, psovke i Ceca prekrivena krvlju

Zgradu Urgentnog centra, kao i hotela "Interkontinental" uskoro su preplavili Arkanovi drugovi i prijatelji. Policija je ubrzo blokirala sve prilaze hotelu. Uviđaj je trajao nekoliko sati.

Za to vrijeme ispred Urgentnog centra Arkanovi prijatelji su iščekivali vijesti. Svi su se nadali da će da preživi.

Kada je saopšteno da je izdahnuo, mnogi su počeli da plaču. Bilo je i psovki. Nešto poslije 19 časova iz bolnice je, u kolicima, izvedena i njegova supruga Ceca Ražnatović. Bilo je vidljivo da je pod sedativima, a okupljeni su primijetili da joj je odjeća prekrivena krvlju. Sa njom su bili i Arkanova majka i najstariji sin Mihajlo.

(Izvor: Novosti)

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок