Srbija

Carinici nakon pretresa auta pronašli bojevu municiju

  • 06.08.2019. 18:49

Carinici Srbije su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Strezimirovci 3. avgusta 2019. godine u prijepodnevnim časovima otkrili automobil pun bojeve municije.

Municija je otkrivena u vozilu bugarskih registarskih oznaka kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru.

Riječ je o bugarskim državljanima, 28-godišnjem vozaču i 24-godišnjem suvozaču, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posjetu.

Detaljnim pregledom BMW X5, kojim su doputovali do granice, utvrđeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sjedišta nalazi 32 bojeva metka marke “Magtech” kalibra 9 milimetara, dok je u kaseti iza ručice mjenjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke “Luger” 9 milimetara.

Potom su službenici detaljno pregledali i prtljažnik vozila u kome je, ispod jednog ranca i podnog poklopca, otkriveno i dva para neprijavljenih registarskih oznaka.

Mladić koji je upravljao automobilom tvrdio je službenicima na prelazu da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca.

Kako je riječ o naoružanju, sva otkrivena municija predata je policiji u dalju nadležnost.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм