Situacija veoma ozbiljna i u Čačku

Čak 48 novozaraženih u Kragujevcu od potvrđenih 62 u Šumadiji

  • 04.07.2020. 17:18

Šumadija danas ima još 62 novozaraženih virusom korona, od kojih je 48 iz Kragujevca, a situacija je veoma ozbiljna i u Čačku.

Većem broju pacijenata u Kliničkom centru u Kragujevcu neophodna je terapija kiseonikom.

Na liječenju u ovom gradu trenutno je 125 građana iz centralne Srbije sa ozbiljnom kliničkom slikom, od kojih je 10 na respiratoru.

Zbog povećanog broja zaraženih, ali i većeg broja pacijenata povećani su kapaticiteti u kovid sistemu. Četiri klinike i intenzivna njega u Kragujevcu mogu da prime oko 260 bolesnika, navodi RTS.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Čačku Miroslav Sretenović rekao je da je situacija sa virusom korona veoma ozbiljna, ali da je taj zdrastveni centar opremljen sa novih pet respiratora, te da u ovom trenutku imaju dovoljno medicinskih kapacitera u smislu opreme i kadrova.

Sretenović je rekao da je u posljednjih desetak dana značajno povećan broj pacijenata koji dolaze sa simptomima respiratornih infekcija i kovid bolesti.

"Veliki je pritisak na bolničke kapacitete i u smislu prijema ambulante i u smislu prijema pacijenata na bolničko lečenje", dodao je Sretenović.

Vojna poljska bolnica u Novom Pazaru, žarištu virusa korona, postavljena je za 24 časa.

Virus korona u Srbiji je u protekla 24 časa odnio još osam života, a infekcija je potvrđena kod 325 osoba. Na respiratorima je 86 pacijenata. 

Тагови: