Uznemirujuće fotografije

Brutalan napad divlje svinje: Lovac ostao bez pola lica, vepar mu iskasapio i lijevu butinu FOTO

  • 09.06.2019. 14:17

Divlja svinja otkinula je M. M. (38) pola lica, iskasapila lijevu butinu i umalo ga ubila dok je prošle nedjelje lovio s prijateljem D. S. blizu granice s Crnom Gorom.

Ljekari su ga jedva spasli, zakrpili su ga, a kako za Kurir kaže D. S, koji je želio da ostane anoniman, jedini razlog zbog kojeg je pristao da priča jeste najezda divljih svinja, koje opsjedaju čak i centar srpske prestonice, kao i da ljudi, posebno lovci, “moraju da budu oprezni jer te životinje mogu da ubiju”.

Međutim, kako je ranije za “Blic” izjavio predsjednik Lovačkog udruženja Beograd Zoran Kocić, divlje svinje koje su se pojavile u Beogradu su veoma uplašene, ali nisu opasne po ljude.

– Jedino u situacijama kada je vepar ranjen i kada krmača čuva svoje prasiće može doći do eventualnih opasnosti po ljude, ali u ostalim slučajevima ne – rekao je ranije za “Blic” Kocić.

Ranjeni vepar napao crnogorskog lovca

Ali, iskusni lovac iz Crne Gore krenuo je sa svojim drugom u lov na divlje svinje. Nikada ranije nisu imali problema sve do prošle nedjelje.

– Kada smo naišli na trag divljih svinja, pustili smo kerove. Oni su počeli da ih gone, a mi smo zauzeli pozicije. Proradio nam je adrenalin i jedva smo čekali da počne lov. I počeo je! Na mog prijatelja krenuo je divlji vepar! On je pucao. Čak ga je i ranio. Uopšte mi nije jasno zbog čega, ali je M. M. krenuo za ranjenim veprom kroz neku šikaru – opisuje jezivu dramu D. S.

Kako prenosi za Kurir, naježio se kada je čuo vrisku, urlike i poziv u pomoć svog prijatelja.

– Potrčao sam sa još nekoliko lovaca u pravcu odakle se čulo zapomaganje. Ono što smo ugledali urezalo nam se u pamćenje za čitav život. Mog prijatelja vepar je oborio na zemlju i kidao mu meso s butine. Potom i sa lica. Krvi je bilo na sve strane. Bilo je strašno! Odmah smo ubili životinju, a prijatelja hitno prebacili u bolnicu. Sjećam se da su se ljekari zaprepastili kada su ga vidjeli na prijemu. Konstatovali su teške povrede i rekli da je imao veliku sreću zato što mu životinja nije zakačila nijedan veliki krvni sud, jer bi u tom slučaju iskrvario na mjestu – priča D. S.

Prema njegovim riječima, hodali su sa nekoliko drugih lovaca po terenu, tražili divljač i razgovarali.

Upozoravamo da su fotografije uznemirujuće.

Ipak, njegov prijatelj i lovac izdržao je povrijede i bolove i sada se oporavlja kod kuće:

– Sada je, hvala bogu, dobro. Oporavlja se. Interesantno je da on, i pored svega što ga je zadesilo, pita kad ćemo ponovo u lov na divlje svinje – navodi sagovornik i dodaje da je upravo to pitanje njegovog prijatelja razlog zbog čega želi da uputi poruku upozorenja svima:

– Divlje svinje su zbog poplava razdražene i lutaju po mjestima gdje ih uobičajeno nikada nećete vidjeti. Ukoliko se nađete u njihovoj blizini, pozovite nadležne, nikako ih ne dirajte jer su veoma opasne – završio je on.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм