Premijer Srbije

Brnabić: Uskoro ukidanje vanrednog stanja i dolazak studenata iz Srpske

  • 03.05.2020. 12:21

Premijer Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će ukoro biti ukinuto vanredne stanje i da će ljudi i studenti iz okruženja, posebno iz Republike Srpske, ubrzo moći da dolaze u Srbiju.

Brnabićeva je za Televiziju Prva rekla da ne može da govori o datumima, jer se zavisi od preporuka struke.

Ona je istakla da je optimista kada je riječ o padu broja zaraženih virusom korona u Srbiji i dodala da će i nakon ukidanja vanrednog stanja, važiti sve mjere prevencije, nošenje maski, pranje ruku, pojačane mjere opreza i prevencije, socijalna i fizička distanca.

Brnabićeva je pojasnila da će po ukidanju vanrednog stanja prestati zabrana kretanja, neće biti vojske na ulicama, uspostaviće se unutrašnji saobraćaj, a na kraju će doći do otvaranje granica.

Prema njenim riječima, Srbija u ovom trenutku ima ohrabrujući trend pa je broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih već dva dana ispod četiri odsto, a sinoć i jutros je na dva odsto, što predstavlja očigledan pad broja oboljelih.

"Nastavićemo da testiramo veliki broj građana. Danas ćemo preći 100.000 ukupno testiranih. Po tome smo najbolji u ovom delu Evrope. Ispred je samo Slovenija", rekla je Brnabićeva i najavila ponovo restriktivne mjere ukoliko se pokaže da situacija nije pod kontrolom.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина