Zadovoljna samitom u Berlinu

Brnabić: Srbija je pokazala da je pouzdan evropski partner

  • 30.04.2019. 21:29

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija poslije razgovora u Berlinu učvrstila svoju poziciju pouzdanog, iskrenog i ozbiljnog partnera.

Brnabićeva je ocijenila da je veliki rezultat što Srbija, u tako kompleksnim okolnostima, ima konzistentan imidž sigurnog i pouzdanog partnera i zaključila da će to doprinijeti boljoj poziciji Srbije u daljem toku dijaloga. 

"U Berlin smo otišli bez očekivanja i najbolje što je moglo da se desi jeste da imamo dobar i iskren dijalog, i to smo i imali - razgovor bez rukavica i posebno je što su taj razgovor organizovali njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron, vodeći ljudi Evrope", rekla je Brnabićeva. 

Premijer Srbije navela je da poslije sastanaka u Berlinu "sve djeluje jasnije". 

Regionalni samit o zapadnom Balkanu završio se juče u Berlinu dogovorom Beograda i Prištine da zajedno rade na pronalaženju rješenja za postojeće tenzije.
 

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм