Premijer Srbije

Brnabić: Razmišlja se i o zatvaranju velikih firmi na sedam do 14 dana

  • 08.04.2020. 20:32

U okviru potencijalnih novih restriktivnih mjera protiv epidemije virusa korona Vlada Srbije razmišlja o zatvaranju velikih firmi na sedam do 14 dana, rekla je premijer Ana Brnabić.

"Razmišljamo o zatvaranju žarišta, kao što su Beograd, Niš i Novi Pazar, i o zatvaranju velikih firmi na sedam ili 14 dana, ali to bismo teško izdržali i zato još ne donosimo takve mere", rekla je ona.

Ona je istakla da se struka zalaže za 24-časovni karantin i dodala da postoje još neki dodatni koraci koji mogu da se preduzmu, ali koji se ne donose, jer bi bilo teško izdržati njihove posljedice.

"Pažljivo odmeravamo restriktivne mere. Trudimo se da to ne uradimo, jer su one važne za ekonomiju zemlje", rekla je Brnabićeva večeras za TV "Prva" poslije sjednice Kriznog štaba.

Ona je ponovila da je donesena odluka da se produži policijski čas vikendom, a da se razmatra kako primijeniti izuzetak za poljoprivrednike, kako bi mogli da obrađuju svoje njive.

Brnabićeva je potvrdila da će policijski čas trajati od petka u 17.00 do ponedjeljka u 5.00 časova ujutru.

"Čini mi se da je sve bolje, ali vikendi zaista jesu najporažavajući, jer vidite ljude kako se druže, voze bicikle, razgovaraju i vi znate da ćemo imati skok u broju pozitivnih i da će se to videti u narednih pet-šest dana", rekla je ona.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)