Dolazak Dmitrija Medvedeva

Brnabić: Posjeta potvrđuje dobre odnose sa Rusijom

  • 19.10.2019. 15:24

Premijer Srbije Ana Brnabić i predsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev istakli su danas značaj razvoja odnosa dvije zemlje.

Brnabićeva je svečano dočekala Medvedeva ispred Palate Srbija, uz gardu i intoniranje himni Srbije i Rusije, nakon čega je počeo sastanak u četiri oka.

Na početku razgovora, koji je bio otvoren za medije, Brnabićeva je zahvalila Medvedevu što je odvojio vrijeme da Rusija i Srbija zajedno obilježe savezništvo u Drugom svjetskom ratu.

"Čast nam je što smo ove godine ugostili predsednika Rusije Vladimira Putina. Vaša poseta samo potvrđuje nivo odnosa koje imaju Rusija i Srbija", rekla je Brnabićeva i na ruskom jeziku Medvedevu poželjela dobrodošlicu u Srbiju.

Medvedev je podsjetio da je tačno prije deset godina, 20. oktobra, bio u posjeti Srbiji, te da mu je drago da ponovo posjeti prijateljsku zemlju, posebno zbog povoda 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

"Ovo je naš zajednički praznik, a s druge strane, to je dobar povod da razmijenimo informacije o tome kako se razvijaju naši odnosi", rekao je Medvedev.

On je dodao da računa da će i sadašnji razgovori i predstojeća posjeta Brnabićeve Moskvi pomoći razvoju mnogostrane saradnje dvije zemlje.

"Hvala za susret i za prelijepo vrijeme", rekao je Medvedev.

Nakon ovog sastanka predviđeno je da se u 16.30 časova Medvedev obrati na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, a potom da sa Brnabićevom položi vijence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

U Palati Srbija za 17.40 časova planiran je susret u četiri oka Vučića i Medvedeva, nakon čega je u 18.35 časova planirana razmjena potpisanih bilateralnih dokumenata, a u 18.40 časova izjave za medije.

Za 20.00 časova planirana je svečana akademija povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, kojoj će prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narode skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Takođe, Dodik i Cvianović su najavili da će se sastati sa Medvedevim u popodnevnim časovima u Centru "Sava".

Predsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev boravi u jednodnevnoj posjeti Srbiji, povodom obilježavanja 75 godinaod oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Odmah po dolasku u Beograd, nešto poslije 12.00 časova, Medvedev je, sa Vučićem i Dodikom, prisustvovao na vojnom aerodrom u Batajnici vojnoj vježbi "Sloboda 2019".

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.