Predsjednik Vlade Srbije

Brnabić: Patrijarh Irinej simbol duhovnog jedinstva i sloge

  • 20.11.2020. 13:18

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej bio simbol duhovnog jedinstva i sloge srpskog naroda, te da je u najtežim trenucima uvijek bio uz narod i vjernike.

Brnabićeva je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom arhijerejskom sinodu izrazila najdublje saučešće povodom smrti patrijarska srpskog, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- U ime Vlade Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća sveštenstvu i vernicima SPC povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - navela je Brnabićeva u telegramu saučešća.

Ona je napomenula da je patrijarh Irinej bio veliki borac za državne i nacionalne interese.

- Napustio nas je čovek koji je bio simbol duhovnog jedinstva i sloge srpskog naroda, koji je u najtežim trenucima uvek bio uz narod i vernike. Ostaće u našim mislima i srcu kao patrijarh duboke vere i veliki ispovednik pravoslavlja, veliki borac za državne i nacionalne interese i čuvar hrišćanske vere i tradicije - navela je Brnabićeva.

Ona je ukazala i na duhovnu snagu i mudrost patrijarha Irineja.

- Nedostajaće nam njegova duhovna snaga, smirenost i mudrost koja je svima nama davala snažan podstrek u onome što radimo za našu zemlju i sve građane Srbije - dodala je Brnabićeva.

Predsjednik Vlade Srbije odala je počast patrijarhu Irineju.

- U danima koji dolaze nadam se da ćemo svi zajedno naći snage i vere da nastavimo snažno da se borimo za bolje sutra naše zemlje. Neka mu je večna slava - navela je Brnabićeva.

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Irinej /Gavrilović/ upokojio se jutros u Vojnoj kovid bolnici "Karaburma" u Beogradu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.