Vlada će sačuvati mir i bezbjednost

Brnabić: Opozicija pokazuju da je nasilje njihov jedini put

  • 04.04.2019. 14:45

Premijer Srbije Ana Brnabić osudila je danas pokušaj upada dijela pristalica Saveza za Srbiju u Skupštinu grada Beograda, poručivši da će Vlada sačuvati mir i bezbjednost.

Ona je poručila predstavnicima tog opozicionog saveza da im neće uspjeti pokušaj izazivanja incidenata i nasilja, jer će Vlada Srbije umjeti da odbrani demokratsku volju građana, prenose beogradski mediji. 

"Oni već nekoliko nedjelja unazad pokazuju da je nasilje jedini put kako žele da urade nešto i da osvoje vlast u Srbiji. To se neće desiti. Srbija je demokratska zemlja, a oni predstavljaju manjinu", rekla je Brnabićeva. 

Ona je navela da je Srbija pristojna, tolerantna i zemlja saradnje, te da je ono što Savez za Srbiju pokazuje drugačije lice manjinske Srbije. 

"U trenutku kada imamo regionalni samit i goste iz regiona, cijele Evrope i svijeta i više od 4.000 učenika, oni žele da pokažu taj lik Srbije. To je njima na čast", navela je Brnabićeva. 

Sjednica Savjeta za ravnopravnost u Skupštini grada Beograda danas je prekinuta nakon što su lideri Saveza za Srbiju pokušali da uđu u zgradu Starog dvora. Žene koje su učestovale na sastanku Savjeta spriječile predstavnike opozicije da uđu u zgradu.

Тагови: