Predsjednik Vlade Srbije

Brnabić: Ne očekujem da će se sudovi u Prištini ozbiljno baviti zločinima

14:48, 01.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu da ne očekuje da će se prištinski sudovi, koji su od Euleksa preuzeli slučajeve ratnih zločina, na ozbiljan način baviti tim poslom.

"Ne očekujem ništa dobro od te odluke", rekla je Brnabićeva komentarišući vijest Radija "Slobodna Evropa" da su prištinski sudovi preuzeli slučajeve ratnih zločina od Euleksa i da će se, osim ratnih zločina pripadnika terorističke OVK nad srpskim i drugim civilima, baviti i zločini nad Albancima za koje su osumnjičeni Srbi. 

Brnabićeva je istakla i da politički lideri iz Prištine sprečavaju osnovna ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji, prenose beogradski mediji. 

"Od ljudi koji ne dozvoljavaju osnovna ljudska prava, slobodu medija, pale keks na nacionalnoj osnovi, stvarno ne mogu da vjerujem, niti očekujem da će se na najozbiljniji način baviti zločinima terorističke OVK nad ne samo srpskim, nego i nealbanskim, ali i albanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji", rekla je ona. 

Brnabićeva je podsjetila i da je Srbima na Kosovu i Metohiji u potpunosti uskraćena sloboda medija, jer od 21. novembra prošle godine nemaju pravo da na teritoriji Kosmeta dobijaju novine iz centralne Srbije na srpskom jeziku.