Premijer Srbije

Brnabić: Beograd visoko cijeni ulogu Pekinga u odbrani međunarodnog prava

  • 21.09.2019. 14:18

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na sastanku sa delegacijom Vrhovnog narodnog suda Kine poručila da Srbija visoko cijeni ulogu te zemlje u poštovanju i odbrani međunarodnog prava.

Brnabićeva i predsjednik Suda Džou Đijang su na sastanku u Beogradu konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i savremeno čelično prijateljstvo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Budući da je Kina najvažniji trgovinski partner Srbije u Aziji, Brnabićeva je rekla da Srbija pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija.

Brnabićeva je rekla da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje "17+1", kojem Srbija pridaje poseban značaj.

Premijer Srbije je Džou čestitala 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine, koja će biti obilježena 1. oktobra i u ime Vlade Srbije poželjela dalje uspjehe Kini u svim oblastima njenog razvoja.

Tokom posjete predsjednika Vrhovnog narodnog suda Kine Srbiji potpisan je Memorandum o razumijevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, koji će doprinijeti unapređenju saradnje dvije zemlje u oblasti pravosuđa, a, takođe, i informatizaciji sudova, sudskom upravljanju i sudskoj obuci.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)