Udruženje porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosmetu

Branislav Trifunović - vjeran lobista Haradinaja i Orića

  • 03.01.2019. 16:05

Iz Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji poručili su da su ogorčeni zbog izjava opozicionog aktiviste i glumca iz Beograda Branislava Trifunovića "da je Kosovo država koju će svi priznati, da Republika Srpska ne može da se otcijepi jer je niko neće priznati i da je Srbija mnogo zla nanijela Albancima".

Porodice okupljene u Udruženju pitaju Trifunovića da li je to što je rekao za "Dnevni avaz" izgovorio kao građanin Srbije, ili albanski i muslimanski lobista ili odglumio.

"Sudeći po izgovorenom, nesumnjivo je da je veran lobista Ramuša Haradinaja i Nasera Orića", ocijenili su u Udruženju, dodajući da sumnjaju da Trifunović i sam vjeruje u to što je rekao.

"Naprotiv, iz Vas su izlazile reči punih džepova, a napunili su Vam ih dokazani teroristi, zločinci i monstrumi Ramuš Haradinaj i Naser Orić, pa Vam nije ni bitno šta izgovarate, bitno je da su lobisti zadovoljni. Ne znate Branislave, kako je to zakukati za detetom, bratom, sestrom... zato tako i pričate", poručili su iz Udruženja.

Oni pitaju Trifunovića da li je spreman da lobira za porodice srpskih žrtava iako nemaju novca.

"Novca nemamo, ali imamo nešto mnogo vrednije - istinu. Razmislite!", poručile su porodice ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji.