Bosanac prao novac za Velju Nevolju - Istraga poslije saslušanja poznatog beogradskog ugostitelja

22:44, 23.02.2021.
Izvor: Kurir
Aleksandar Kajmaković, poznat kao Aca Bosanac, vlasnik restorana, kafića i klubova u Beogradu, priveden je u SBPOK kako bi objasnio svoje veze i saradnju s uhapšenim Veljkom Belivukom

Aleksandar Kajmaković (47), zvani Aca Bosanac, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova, juče je doveden u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala kako bi u svojstvu građanina dao izjavu zbog sumnje da je sarađivao s Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja.

Belivuk je, podsjetimo, uhapšen 4. februara zbog sumnje da je sa Markom Miljkovićem Maretom organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za tri otmice i ubistva, trgovinu drogom i držanje oružja.

Otvarao firme

- Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, priveden je zbog sumnje da je na svoje ime upisivao firme čiji je pravi vlasnik bio uhapšeni Belivuk. Takođe, provjeravaju se i sumnje da je poznati ugostitelj zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama od pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu - otkrio je izvor Kurira.

Kamere su Kajmakovića prošle godine više puta snimile kako dolazi na stadion FK Partizan u Humskoj ulici, u takozvani Belivukov bunker, koji su pripadnici kriminalne grupe koristili za proslave i sklapanje poslova.

- Njega je, kako se navodno može vidjeti na snimcima s kamera, u bunker dovodio kontroverzni biznismen Aleksandar Papić, inače brat bivšeg zamjenika načelnika SBPOK Gorana Papića - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim informacijama, pored sumnje da je Kajmaković, navodno, otvarajući firme na svoje ime, prao novac za Veljka Belivuka, istražitelji imaju saznanja i da su ljudi Velje Nevolje obezbjeđivali sve lokale koje zvanično vodi Kajmaković.

Finansijska istraga

Belivuk je, podsjetimo, pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, "pink pantera" Milana Ljepoje, ali i Gorana Veličkovića Goksija, vođe navijača Partizana. Prema nezvaničnim informacijama, njegova kriminalna grupa dovodi se u vezu sa još desetak likvidacija.

- Paralelno sa krivičnim postupkom koji je pokrenut, pokrenuta je i finansijska istraga kako bi bili otkriveni tokovi novca ove organizovane kriminalne grupe - potvrdio je sagovornik Kurira. Kako je naveo, i tu istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.