Otkrivena tužna sudbina majke Jovane

Bore se za život bebe čiji su roditelji stradali, dali mu ime Vuk

  • 12.01.2019. 14:18

Čitava Srbija moli se za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svijet došla na Odjeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja poslije saobraćajne nesreće na putu Kruševac - Kaonik.

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mjestu nastradao njen suprug i otac dječaka Stefan Ilić (26). Kako su rekli u porodici Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je liječe u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac, zvaće se Vuk.

"Mališan se spasio smrti, ali, eto, nije vidio roditelje, nisu ni oni njega", kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina.

"Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htjela da sjedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!"

Beba koja je nakon saobraćajne nesreće na mjestu Čokotino brdo kod Kruševca rođena carskim rezom i dalje se nalazi na odjeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru. Prema riječima direktora bolnice, dr Predraga Sazdanovića, dječak je priključen na aparat za disanje, i dalje je životno ugrožen. Pojedini parametri su stabilizovani, ali pronoze o daljem razvoju stanja dječaka još ne mogu da se daju.

Pritvor vozaču autobusa

Sud u Kruševcu je poslije saslušanja vozača autobusa J. B. (37), a na prijedlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču zbog sumnje da je izvršio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Naložene su i obdukcije tijela nastradalih, kao i vanredni tehnički pregled autobusa “Jugoprevoza” iz Kruševca.

Jovanu napustila majka kad je bila mala

Kako je neutešna porodica ispričala za Blic, Jovana i njena sestra su imale težak život. Naime, njihova majka ostavila ih je dok su bile male. Zahvaljujući pomoći majke Nadežde, Saša, njihov otac, uspio je da ih podigne. Cijeli Đunis znao ih je kao djecu za primjer. Kulturne i lijepo vaspitane.

(Blic)

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.