"Rat na Južnoj tribini"

Borba klanova ne jenjava: Veljini "vojnici" uputili brutalnu poruku bivšem vođi navijača Kimiju

  • 06.06.2021. 17:03

Borba među klanovima u redovima Partizovih navijača ne jenjava.

Netrpeljivost između pojedinih grupa navodno dostiže vrhunac, a samo je pitanje dana kad bi grupa pritvorenog Velje Nevolje mogla da padne sa trona navijača južne tribine FK Partizan.

Sudeći po objavama na društvenim mrežama može se zaključiti da su sukobi sve izraženiji i da su eskalirali posljednjih dana. Pripadnici Belivukove navijačke grupe "Principa" ne libe se da javno prijete, a gnusne uvrede pretežno šalju na račun nekadašnjeg vođe navijača Milošu Radisavljeviću Kimiju.

- Od kako je Belivuk uhapšen njegova vojska, koja je još na ulici, dobila je striktno naređenje da ne prepusti južnu tribinu konkurenciji. Ako samo bacite pogled na to šta se piše po društvenim mrežama, vidjećete da je situacija na Partizanovom jugu krajnje napeta i da je pitanje trenutka kad bi sukobi mogli da eskaliraju. A onda ne želim ni da mislim šta bi sve moglo da se događa po ulicama Beograda - kaže dobro obaviješten izvor i naglašava da se sve objave i sva dešavanja među navijačima prate i operativno.

Sukobi među klanovima navijača na početku nisu bili javni i toliko jasni, ali po objavama na društvenim mrežama može da se vidi da se situacija u posljednje vrijeme drastično promijenila.

Tako je na društvenoj mreži Instagram nedavno osvanula prijetnja koju su pripadnici Belivukove navijačke grupe uputili Kimiju.

- Sultan od Ruleta! Jedan od najgorih licemjera koji su kročili na jug ikada. Kockar, Hrvat, koristoljubiv, jedina pohvalna stvar koju možemo reći, a za koju dodoše nije zaslužan, jeste da mu je otac bio veliki navijač Partizana. Da budemo iskreni, to će u vodu pasti zbog ovog pacova, koji je u stanju da zbog para proda i brata - stoji u jednoj od prijetnji koje su mu upućene.

Ubzo je osvanula još jedna provokacija uz ilustraciju iz animiranog filma na kojoj se nalaze preplašene životinje.

- Ovako izgledaju pripadnici grupe "Kićina braća" kad naiđu na bilo kog "Principa" ili pripadnika južne tribine. Da ne bude zabune, ovo veliko debelo na slici nije medvjed nego velika pacovčina. Ovako je bilo na Banovom Brdu, a  ovako će biti i na sledećoj tekmi na kojoj se pojavi - uputili su pretnje Kimiju i njegovoj ekipi.

Тагови: