Prijeti mu 15 godina robije

Bludni pop "pikirao" djevojčicu u crkvi, nakon obljube ostala trudna

  • 25.12.2020. 21:40

Bivšem svešteniku SPC Zoranu Maksimoviću (59), koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio, a potom i tri godine progonio, maloljetnu djevojčicu iz Kaluđerice, prijeti 15 godina robije.

Bludni pop osumnjičen je za dva krivična djela: obljubu zloupotrebom položaja i proganjanje, a prema Krivičnom zakoniku samo za prvo krivično djelo može biti osuđen na 12 godina zatvora, a kako je djevojčica, koja je u tom trenutku imala svega 15 godina nakon toga ostala trudna, kazna mu može biti i do 15 godina robije.

Isto tako, za krivično djelo proganjanje, Maksimoviću prijeti maksimalna kazna koja bi bila još tri godine iza rešetaka.

Raščinjenom svešteniku crkve “Svetog Joakima i Ane” Zoranu Maksimoviću su, kako je Blic ekskluzivno objavio, lisice na ruke stavljene prije nekoliko dana, ali početak ovog najblaže rečeno bizarnog slučaja, datira još od prije nekoliko godina. On je svoju žrtvu, tada petnaestogodišnju djevojčicu, primjetio kada je 2017. godine počela da dolazi kod njega da se ispovjedi.

Sveštenik Zoran Maksimović, kako se saznaje, djevojčici se približio kada je dolazila kod njega na ispovijest. Tokom dvije godine uporno je manipulacijama pokušavao da zasnuje emotivni seksualni odnos sa njom, ali mu to tada nije uspio. Međutim, tokom vršenja službe i obilaska parohije 2019. godine, bludni sveštenik je došao do kuće u kojoj djevojčica živi. Nažalost, u tom trenutku maloljetnica je bila sama u domu i bludni sveštenik je iskoristio situaciju i inicirao seksualni odnos sa maloljetnicom koju je tada deflorisao.

Maloljetnica i on su nastavili vezu, a ona je poslije nekoliko mjeseci ostala u drugom stanju. Nakon što je prekinula trudnoću, sveštenik je nastavio da je proganja i uznemirava. U martu 2020. njegova opesija je dostigla tolike razmjere da je i fizički nasrnuo na nju i povrijedio je.

Maksimović se na jučerašnjem saslušanju kod tužioca branio ćutanjem, a protiv njega su podnijete dvije krivične prijave – za obljubu zloupotrebom položaja i proganjanje.

Mještani Kaluđerice o njemu nemaju nijednu lijepu riječ

– On je inače iz centra grada, tamo je negdje kod Tašmajdana. Ne znam zbog čega, ali koliko smo čuli našu parohiju je dobio po kazni i nije bio baš zadovoljan time. Znao je da se žali kako mu komšije ne daju dovoljno para za sveštanje vodice, a ovdje ima dosta onih koji skromno žive. Zamislite tog popa koji bez trunke srama može da vam tako traži novac, i to ne jednom! – ispričao je jedan mještanin za Blic, dodajući da ga ne čudi da su ga raščinili iz SPC.

Pojedini mještani istakli su i da je bila “javna tajna” da su njih dvoje u nekakvoj vezi. Ko je konačno bludnog popa prijavio policiji, za sada nije poznato.

– Strašno je da je stariji čovek tako izmanipulisao jadno dijete – dodaje mještanin za Blic.

Jedna žena, koja je zamolila da joj se ne otkriva identitet, ispričala je da se po naselju zna da je on bio “otvoreniji” prema ženama.

– Jednom prilikom me je dodirnu neprimjereno i prvo sam pomislila da sam umislila i da je posrijedi slučajni pokret, a onda sam to ispričala jednoj prijateljici koja mi je rekla da joj je u njenoj kući, dok je tu bio i njen suprug, pop rukama naparavio pokret simulirajući seksualni odnos! Užas, šta da vam kažem! Znao je vrlo otvoreno da odmjerava žene i da im pilji i grudi, a nije birao ni vrijeme ni mjesto – priča ova žena.