U okviru NATO snaga

"Blic": Na Kosovo i Metohiju stiže između 300 i 500 vojnika iz Albanije

  • 06.04.2019. 09:00

Kontigent vojnika iz Albanije, koji bi u okviru NATO snaga trebalo da bude upućen na Kosovo i Metohiju, brojaće između 300 i 500 vojnika, piše beogradski dnevni list "Blic".

Ovaj list, pozivajući se na diplomatske iizvore, navodi da je u NATO-u donesena politička odluka, dok operativna nije, kao i da je još otvoreno pitanje kada će i u koji dio Kosova i Metohije ovi vojnici biti upućeni. 

List podsjeća da je nekoliko vojnika prije dva dana prošetalo glavnom ulicom Sjeverne Mitrovice i da su grupu mahom činili pripadnici Kfora iz evropskih zemalja. 

Srpski izvori sa Kosova i Metohije rekli su "Blicu" da su u toj grupi bili i vojnici u uniformama sa crnogorskom zastavom. 

"Jedna od ideja i jeste da albanski vojnici, koji bi bili u sastavu Kfora na Kosovu, budu sa vojnicima iz Crne Gore. Prema procjenama, prisustvo Crnogoraca ublažilo bi mogući negativan odnos prema albanskim vojnicima. Crnogorci treba da `amortizuju` moguće neprijateljstvo prema vojnicima iz Albanije", rekao je ovom listu diplomatski izvor. 

List ističe da vojnici NATO-a iz Albanije, koji trenutno borave na Kosovu i Metohiji, učestvuju na vježbama, ali da se njihov precizan broj krije. 

"U Prištini su, međutim, već duže vrijeme dva operativca iz Crne Gore", naveo je list.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!