Bivši robijaš čiji je partner nađen mrtav u krevetu saslušan u policiji - Volio sam ga, bili smo pet godina u vezi

  • Извор: Курир
  • 24.09.2021. 10:28

Volio sam S.V., bili smo pet godina u vezi. Od mog izlaska iz zatvora proveli smo svega dva dana zajedno, a on mi se žalio da ga boli stomak. Pokušao sam da mu pomognem, zvao sam i ljekare, ali je on umro.

Ovo je istražiteljima, navodno, kroz suze ispričao D. P., partner S.V. (37), koji je u ponedjeljak preminuo u njegovoj kući. S.V., koji se bavio prostitucijom, pronađen je mrtav u kući D. P. Navodno je bio u lokvi krvi i imao je povrede koje bi mogle da ukažu da je seksualno zlostavljan, zbog čega je D. P. odmah priveden u policijsku stanicu, ali je nakon saslušanja pušten, navodi Kurir.

Zvao Hitnu

– U petak sam izašao iz zatvora poslije nekoliko mjeseci, S.V. me je sačekao na izlazu i došli smo kući. Žalio mi se da mu je loše, a tokom noći mu je mnogo pozlilo. Zvao sam Hitnu oko četiri ili pet sati ujutru, a kad su stigli, bilo je sedam i on je već umro – navodno je rekao D. P.

Dalje je dodao:

– Ne znam gdje je bio prethodnih dana, niti šta je radio. Mnogo sam potresen, dugo smo bili zajedno. Nisam ga ja ubio, njemu je bilo loše, možda ga je neko i silovao, ali to nisam bio ja!

Tijelo pokojnog S.V. poslato je na obdukciju, a D. P. za sada nije osumnjičen za njegovu smrt.

– D. P. je bio uznemiren i uplakan zbog Vasićeve smrti. Srećko je povremeno dolazio i živio s njim u toj neuslovnoj kući, a koliko je dosadašnja istraga pokazala, D. P., iako problematičan, sa Vasićem je imao dobre odnose – kaže izvor.

Ovaj izvor je još naveo:

– S.V. nikada nije prijavljivao D. P. za nasilje, a koliko nam je poznato, on je imao problem sa svojom porodicom, koja se nije mirila sa njegovom seksualnom orijentacijom. Zbog toga se D. P. često sukobljavao sa rođacima.

Otac optužuje

S druge strane, porodica pokojnog S.V. nije sigurna da D. P. nema veze sa Srećkovom smrću.

– On ga je maltretirao, tjerao na prostituciju, tukao je i mene i njegovu majku i pijetio da će baciti bombu na našu kuću! U petak je moj sin otišao da ga sačeka iz zatvora, a u nedjelju su mi javili da je mrtav. Ja mislim da ga je D. P. ubio, jer znam kako se ponašao i šta mu je radio – rekao je za Blic R.V., S.V. otac.

Srećkov brat ističe da im je čudno što D. P. nije došao kod njih da zapali svijeću Srećku.

Bio bolestan, nije išao kod ljekara

Sahrana S.V. još uvijek nije zakazana, jer obdukcija nije završena.

– On je patio od različitih bolesti, nažalost, mnoge od njih su mogle da izazovu smrt. Pitanje je da li je išao kod ljekara i uzimao neophodnu terapiju. Obdukcija će pokazati tačno vrijeme i uzrok smrti – rekao je izvor iz istrage.

Тагови: