Milutin Jeličić Jutka

Bivši predsjednik opštine bio u vezi sa maloljetnicama i slavio smrt Đinđića

  • 21.02.2020. 15:25

Današnji prekid suđenja Milutinu Jeličiću-Jutki, okrivljenom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, pravni tim oštećene Marije Lukić ocjenjuje kao novu opstrukciju odbrane bivšeg predsjednika opštine, dok advokati odbrane,koji su zatražili izuzeće postupajućeg sudije, predsjednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu, tvrde da druga strana politizuje čitav slučaj,a da su zahtjev za izuzeće zatražili zbog pristrasnosti.

U sudnici je ipak, bilo zanimljivih dešavanja. Borivoje Borović, punomoćnik oštećene predložio je novog svjedoka, koji je, kako iznosi, 2003. godine dao izjavu policiji u Brusu kako je navodno Jutka privodio maloljetnice. Tužiocu, odbrani i punomoćniku uručeni su mišljenje i nalaz vještačenja telefona sa kojih je okrivljeni slao lascivne SMS poruke oštećenoj, a sam Jutka se nije pojavio na glavnom pretresu i svoj izostanak obrazložio je bolešću.

- Zahtjeve za izuzeća podnijeli smo zbog pristrasnosti, a o mišljenju i nalazi vještaka, reč će dati i naš stručni savjetnik-iznosi Irena Đorđević, jedna od Jeličićevih advokata, koja je na pitanje “Novosti” da prokomentariše optužbe, koje se odnose na vezu sa maloljetnicama, rekla da od punoćnika očekuje da “osim maloljetnica doda i babe”.-U sudnici se više ne radi o samom slučaju,već o jednoj političkoj kampanji. Nadam se da će kolega shvatiti da ovo nije kampanja i da politiku treba izmestimo iz sudnice i radimo na utvrđivanju.

- Insistirao sam neuropsihijatrijskom vještašenju Jeličića i u tom smislu predložio svjedoka, koji je policiji još 2003. godine prijavljivao okrivljenog za podvođenje maloljetnice nekim ljudima - navodi Borivoje Borović. -Te informacije sam dobio iz službene bilješke, gdje stoji i da je slavio nakon ubistva Zorana Đinđića, te smatram da se radi o patološkoj ličnosti. Te okolnosti treba da rasvijetle ličnost Jutke, i ukoliko svjedok govori istinu, očekujem od Zagorke Dolovac da pozove Jutku.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)