Ana Brnabić

Bez publike na utakmicama, škole, vrtići i fakulteti neće biti zatvarani

  • 13.03.2020. 13:39

Vlada Srbije će, zbog virusa korona, danas zabraniti prisustvo publike fudbalskim utakmica, dok škole, vrtići i fakulteti neće biti zatvarani, izjavila je premijer Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je poslije sastanka sa timom zdravstvenih radnika rekla da će odluka o zabrani prisustva publike fudbalskim utakmicama biti donesena iz psiholoških i preventivnih razloga.

"Stav naših stručnjaka je da je to više psihološki važno nego što ima nekog stručnog opravdanja pošto su to manifestacije na otvorenom, ali ćemo ipak doneti ovakvu odluku iz psiholoških razloga i preventive", navela je ona.

Brnabićeva je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da je zatvaranje škola, vrtića i fakulteta izuzetno važna tema i za Vladu i za sve građane, ističući da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić insistirao da se to pitanje još jednom razmotri.

"Stav struke je da nema apsolutnog nikakvog opravdanja i osnove da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete", navela je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, zatvaranje obrazovnih ustanova u ovom trenutku bi bilo u nekoj mjeri i kontraproduktivno.

"Ne bi se moglo garantovati da će deca ili mladi ljudi na fakultetima u ovom trenutku sedeti kući u izolaciji i da se ne bi sakupljali na drugi mestima. I u tom smislu ne bismo ništa pozitivno uradili", pojasnila je Brnabićeva.

Ona je zamolila građane, a posebno roditelje i nastavnike da slušaju savjete medicinskih stručnjaka, dodajući da je moguće da će odluka o radu obrazovnih ustanova biti promijenjena.

"Pratimo situaciju iz minuta u minut i imaćemo sastanke ako bude trebalo u subotu i nedelju, a svakako sledeći sastanak na ovu temu je u ponedeljak, 16. marta", rekla je Brnabićeva.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.