Srbija

Bez maski na radnom mjestu: Bez kazni za poslodavce i radnike koji nemaju zaštitnu opremu

  • 24.05.2020. 17:14

Poslodavci u Srbiji neće biti novčano kažnjeni ako ne nabave zaštitne maske radnicima, a samim tim ni zaposleni neće biti kažnjeni ako na radnom mjestu nemaju masku.

Ministartsvo rada neće predlagati nikakvu uredbu koja će opterećivati privredu, već će insistirati da uredbom mora biti podignut nivo lične higijene, kao i higijene radnog prostora, piše Kurir.

Povodom napisa, koji su se ovih dana pojavili, u vezi sa dopunom Uredbe vezane za bezbjednost i zdravlje na radu koja još nije usaglašena, da i dalje stoji to da je lična odgovornost na prvom mjestu, a struka odrešuje mjere u skladu sa situacijom, prenosi Blic.

I dalje važe preporuke, u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, po kojoj građani Srbije treba da vode računa o prevenciji i ličnoj higijeni, kao i o održavanju distance.

U skladu sa stavom stručnjaka, koji naglavašavaju da su najbolja zaštita od korona virusa preporuke i objašnjavanje građanima zašto je važno da ih poštuju i time štite sopstveno zdravlje i zdravlje, svojih najbližih, kao i ljudi s kojima su u kontaktu, nikakvog kažnjavanje građana neće biti.

Polazi se od toga, a što je u praksi i potvrđeno, da kažnjavanje nema efekta, već da će pravi efekat imati svijest o tome da je zdravlje najpreče.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.