Vučić izdao naredbu

Bez komunikacije sa Kforom i međunarodnim albanskim predstavnicima, obraća se naciji u 21 sat

  • 07.09.2018. 17:52

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji djeluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posjete, saznaje Tanjug.

Kako se navodi, Vučić će večeras donijeti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, a on će se u 21 sat obratiti javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike. Obraćanje šefa države biće otvoreno za medije.

Prema Tanjugovim saznanjima, među njegovim najbližim saradnicima vlada potpuna podjeljenost po pitanju odlaska u srpsku pokrajinu.

Posjeta predsjednika Srbije, ranije najavljena za subotu i nedjelju, iznenada je dovedena u pitanje nakon informacija da Priština namjerava da ga spriječi da posjeti Gazivode.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da Evropska unija (EU) reaguje na prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred najavljenu posjetu Kosovu, 8. i 9. septembra."Mi očekujemo danas da neko nešto kaže, a ne da se sablažnjavaju kada poslanici u Srbiji kažu nešto necivilizovano... Da bilo koji političar u EU može danas da reaguje", rekla je Gojković na televiziji Pink.

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsjedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

"Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi", rekao je Veselji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se prekine komunikacija sa kosovskom policijom i Kforom."Predsjednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom", rekao je Stefanović za televiziju Prva.

Brnabić je upozorila da je poznato da strpljenje, nažalost, nije jedna od odlika našeg naroda, ali da naš predsjednik očigledno ima i ogromno i bezgranično strpljenje, samo i isključivo zbog mira, stabilnosti i prosperiteta svih građana svih nacionalnosti na ovim prostorima.