Nebojša Stefanović

Beogradu snažna podrška Moskve u odbrani teritorijalnog integriteta

  • 31.07.2019. 21:31

Srbija ima snažnu podršku Rusije u odbrani svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, a očekuje je i kada je u pitanju pokušaj Prištine da uđe u Interpol, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Nastavljamo sa Ruskom Federacijom borbu za Kosovo i Metohiju, ne samo vezano za Interpol, nego i za druge međunarodne institucije", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da se ta podrška ogleda i kroz različite multilateralne i bilateralne projekte, a naročito saradnju u sprečavanju štetnih posljedica koje bi mogle da nastanu ukoliko bi bile prihvaćene aplikacije poput samoproglašenog Kosova za Interpol.

Ističe da Srbija nije stala nakon prethodne Skupštine Interpola kada je (samoproglašeno) Kosovo odbijeno, te da je nastavila da radi sa drugim zemljama po tom pitanju.

"Nema zemlje kojoj nećemo prići, izložiti naše argumente i pokazati koliko bi politikantski bilo uplitati tu vrstu loših poteza u jednu policijsku organizaciju kakav je Interpol", rekao je Stefanović.

On je dodao da će Srbija morati da razgovara sa svima i intenzivno radi na tome da ne dozvoli takvu vrstu urušavanja svog teritorijalnog integriteta.

"Za nas nema spavanja, nema stajanja, mi moramo da se borimo za svoju zemlju, za Srbiju i to ćemo da nastavimo da radimo", poručio je Stefanović.

On je naveo da nabavka Erbasovih helikoptera govori o tome koliko Srbija napreduje, jača i koliko ima više mogućnosti da pomogne ljudima.

Prema njegovim riječima, ovi helikopteri su značajna tehnološka revolucija, u odnosu na ono sa čim je do sada raspolagao MUP Srbije.

"Ovi helikopteri služe da pomognu građanima Srbije, da njihova bezbjednost bude veća, da možemo da osmatramo iz vazduha, da snimamo tokom noći, da spasavamo ljude iz poplava", kaže Stefanović.

On je naveo da ovi helikopteri, kao najmoderniji, mogu da obavljaju posao u neuporedivo složenijim vremenskim uslovima.

"Oni će činiti sistem bezbjednosti efikasnijim. Moći ćemo da transportujemo naše jedinice, specijalne jedinice da vrše osmatranje iz vazduha, da značajno učestvuju u spasilačkim misijama, da pomažu vatrogascima u gašenju požara", rekao je ministar.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина