Beogradska kafana imunizovane časti pićem

  • 03.06.2021. 23:21

O tome da beogradski noćni život ponovo počinje da postoji, svjedoči postepeno produžavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i prve žurke i koncerti. Kafići i klubovi uveliko su pozivali ljude da rezervišu mjesta za provod i prije nego što je objavljen produžetak radnog vremena. S druge strane, konstantno se pojavljuju nove motivacije za vakcinaciju, ukoliko zdravlje nije prva i jedina.

Oni koji su primili svoju dozu vakcine nagrađeni su novčano, ali i vaučerima. Na većinu muzičkih festivala ove godine vjerovatno će moći da uđu samo vakcinisani. Tu, ipak, nije kraj benefitima koje dobijaju.

Jedna beogradska kafana takođe časti vakcinisane, ali na sebi svojstven način - alkoholom.

Naime, svi oni koji su vakcinisani ili imaju antitijela, a koji odluče da večeras odu u ovu kafanu, treba da rezervišu svoje mjesto, pokažu potvrdu i na račun kuće će dobiti pet rakija.

Reakcije potencijalnih gostiju kafane na ovu vijest su različite. Dok jedni hvale ovaj potez, mnogo je više onih koji upućuju uvrede i pozivaju se na diskriminaciju, tvrdeći da vakcina "nije obavezna, već slobodan izbor".

Mnogo je onih koji su razumjeli da bez vakcine ne mogu ni da uđu u lokal, te su počeli da se pozivaju na diskriminaciju, sve dok jedna od korisnica Instagrama nije napisala da im niko ne brani da rezervišu, "samo nema besplatne rakije".

"Ljudi mora da shvatite da je ovo realnost i to nas čeka i na veseljima i svim većim klubovima, kafanama gdje se okuplja više ljudi", napisao je jedan od korisnika ove društvene mreže.

 

Тагови: