Aleksandar Vučić

Beograd zatvara noćne klubove i studentske domove

  • 02.07.2020. 20:15

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije sutra radi sprečavanja širenja virusa korona donijeti oštrije mjere za grad Beograd, uključujući zatvaranje studentskih domova, te ograničavanje rada noćnih klubova, splavova i kafića bez bašti do 23.00 časa.

"Na dve nedelje ćemo da zatvarimo noćne klubove i splavove od 23.00 časa do 6.00 jutro. Isto će važiti i za kafiće bez bašti. Sve studenske domove ćemo da zatvorimo", rekao je Vučić za RTS i istakao da je situacija u vezi sa virusom korona u Beogradu, sa 82 odsto zaraženih neuporedivo teža nego bilo gdje u Srbiji.

Na pitanje šta će sa studentima van Srbije, on je reko da će biti zbrinuti.

"Od ponedeljka će biti naplaćivane i kazne od 5.000 do 6.000 dinara za nenošenje maske u gradskom i prigradskom saobraćaju. Ako neko želi da bude neodgovoran to će morati da plati. Životi ljudi su nam veoma važni. Stariji gube živote, ali i mladi, posebno oni gojazniji. Da bi zaštitili život u Srbiji", moramo da pristupimo ovim merama", naveo je Vučić.

Vučić je istakao da će u zatvorenom prostoru biti dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi, a na otvorenom do 500.

Predsjednik Srbije naglasio je da je ovo preporuka struke, a da je on predložio da se Beograd zatvori na određeno vrijeme.

"Ako nam ovo ne donese rezultate za predviđene dve nedelje ići ćemo na zatvaranje Beograda", najavio je Vučić.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.