Ana Brnabić

Beograd spreman da odmah nastavi dijalog

22:18, 17.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, te izrazila nadu da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promjene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi.

"Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na Kosovu i Metohiji da ljudi nastave da žive mirno", rekla je Brnabićeva nakon obilaska Žitorođe. 

Ona je ukazala da je nedavno istraživanje na Kosovu i Metohiji pokazalo da 91 odsto građana na tom području ne žele zamrznut konflikt, prenose beogradski mediji. 

"Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umeti da saslušaju sve građane koji žive na Kosmetu, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za ceo region", rekla je Brnabićeva. 

Ona je ocijenila da je posjeta predsjednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu bila veoma zanačajna za pozicioniranje Srbije. 

"Mislim da je ta poseta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi", smatra Brnabićeva.