Nikola Selaković

Beograd će nastaviti da pomaže Srbima u regionu

  • Извор: СРНА
  • 23.12.2021. 18:18

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da je regionalna politika u vrhu prioriteta spoljne politike i da će njegovo ministarstvo nastaviti saradnju sa srpskom dijasporom i da pomaže Srbima u regionu.

Selaković je, u razgovoru sa članovima Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, rekao da će Ministarstvo spoljnih poslova Srbije to činiti u okviru dobro planiranih projekata i unapređenjem rada svoje diplomatsko-konzularne mreže, kao pouzdan i kredibilan spoljnopolitički partner.

Selaković je sa članovima Odbora razgovarao i o rezultatima Ministarstva u toj oblasti i produbljivanju saradnje s ciljem što efikasnije podrške pripadnicima srpskog naroda u susjednim zemljama i dijaspori, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Narodni poslanici interesovali su se za širok spektar pitanja u vezi sa položajem Srba u regionu i mogućnostima da u okviru parlamentarne diplomatije, u sinhronizovanom djelovanju sa Ministarstvom spoljnih poslova, doprinesu aktivnostima Srbije na ovom polju.

Тагови: