Belivukovi navijači imali zaštitu Žandarmerije po Hrkalovićkinom nalogu

  • 25.05.2021. 07:42

Dio navijača Partizana, pripadnici grupe Principi pod vođstvom Veljka Belivuka, prethodnih godina navodno je imao zaštitu dijela Žandarmerije na južnoj tribini, ali i van nje, i to, kako tvrde upućeni, zahvaljujući Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP.

Kako za Kurir objašnjava dobro obaviješten izvor, bivša funkcionerka MUP pokušala je da od pojedinih pripadnika Žandarmerije napravi svoju privatnu vojsku, a jedan od zadataka im je svojevremeno bio da na tribinama čuvaju Principe.

Kadrirala

- Hrkalovićeva je preko jednog tadašnjeg visokopozicioniranog pripadnika Žandarmerije navodno kadrirala u ovoj specijalnoj jedinici policije i na bitne pozicije u njoj postavljala podobne ljude kako bi kontrolisala njihov rad, ali i obezbijedila da Belivuk i njegovi navijači budu van radara policije - kaže izvor Kurira. Podsjetimo, Hrkalovićeva, koja u MUP ne radi od juna 2019, navodno je bila bliska s Belivukom i njegovom kriminalnom grupom, a nerijetko se moglo čuti da im je pružala svesrdnu pomoć.

Prijevremene penzije

- Sve je počelo 2018, kada je najpre donijeto rješenje o prijevremenom penzionisanju, gdje su u penziju mogli svi sa 45 godina starosti i 15 godina staža u posebnim i specijalnim jedinicama. Neki žandarmi su se dobrovoljno prijavili za penziju, a na neke je vršen pritisak da je bolje da odu, inače će biti raspoređeni na lošija radna mjesta - priča izvor i kaže da je ovo bila uvertira u ono što je uslijedilo.

Tokom 2019. počela je da kruži priča o fantomskim spiskovima na kojima se nalazilo oko 80 "nepodobnih" pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije.

- Namjera je bila da se oni sklone s pozicije, a da na njihovo mjesto dođu poslušnici, koji bi potom munjevito napredovali - kaže sagovornik.

Izvor Kurira ističe i da je bilo jasno da Žandarmerija, zahvaljujući novim čelnicima, toleriše navijačku grupu Principi.

Тагови: