Lijepe vijesti iz Tiršove

Beba ostavljena u kontejneru zdrava  

  • 26.08.2019. 16:17

Tek rođena beba, muško novorođenče, koje je jutros ostavljeno u kontejneru u blizini žarkovačkog groblja, dobrog je zdravstvenog stanja, sa urednom krvnom slikom i bez povreda, rekao je direktor Tiršove Siniša Dučić.

On je naveo da je beba jutros oko devet sati dovezena u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj kolima Hitne pomoći, u pratnji ljekara i medicinske sestre, vjerovatno nekoliko sati nakon rođenja.

Odmah po prijemu, u pedijatrijskoj ambulanti bebu su pregledali pedijatar, ortoped i neurohirurg.

"Ustanovljeno je da nema povreda i da je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, sa urednom krvnom slikom. Dijete je zadržano na opservaciji", rekao je Dučić.

On je dodao da se očekuje da će socijalne službe u narednih nekoliko dana preduzeti dalje mjere. Dodao je i da je ovo prva beba koja je u Tiršovu, nažalost, došla na ovakav način.

Bebu je danas posjetio ministar za rad Zoran Đorđević, koji je rekao da je, prema informacijama Centra za socijalni rad, beba sa posteljicom ostavljena u plastičnoj kesi u kontejneru u Žarkovu.

Poručio je da će nadležni preduzeti sve mjere da djecu koju zadesi ovakva tužna sudbina, zaštite na najbolji mogući način i pruže im socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.