Opšta bolnica Požarevac

Beba ostavljena na ulici miljenik ljekara

  • 28.01.2019. 22:40

Potresna vijest o novorođenčetu ostavljenom usred zime na ulici u naselju Crljenac blizu Požarevca odjeknula je u domaćim medijima, a kako je Blicu potvrđeno iz zdravstvene ustanove u kojoj je mališan zbrinut, njegovo zdravstveno stanje zasad je u najboljem redu.

Beba muškog pola pronađena u petak, 25. januara, u selu Crljenac u opštini Malo Crniće, u dobrom je opštem stanju i smještena je u Opštoj bolnici u Požarevcu. Iz ove ustanove potvrđeno je da je novorođenče spaseno u prvom danu života.

Mještanka Crljenca pronašla je bebu u pletenoj korpi i odmah obavijestila policiju i Dom zdravlja. Mališu je preuzela ekipa ove medicinske ustanove, a potom je u pratnji ljekara transportovana u požarevačku bolnicu.

"Na osnovu pregleda ustanovljeno je da je dijete u dobrom opštem stanju, kao i da je u pitanju novorođenče u prvom danu života. Dječak je težak tri kilograma i 450 grama, uredne vitalne funkcije i na praćenju je," kaže za Blic dr Danica Nedeljković, načelnica Dječjeg odjeljenja Opšte bolnice u Požarevcu.

Medicinsko osoblje je o ovom slučaju obavijestilo nadležne službe, SUP i Centar za socijalni rad.

Kako priča Nedeljkovićeva, inače majka troje djece, beba je odmah postala miljenik zaposlenih u bolnici.

"Sladak je dečko i dobar. Njegovo stanje se prati jer je u najosetljivijem dijelu života. Zaista je strašno što je ostavljen na snijegu i hladnoći, ali najvažnije je da je dobro," zaključuje ljekarka.

Policijskom istragom trebalo bi da bude utvrđeno ko su roditelji novorođenčeta ostavljenog na vijavici, piše Blic.