Kosmet

Baškim Gaši odbio poziv iz Haga

  • 23.09.2019. 15:46

Bivši pripadnik terorističke OVK Baškim Gaši iz Suve Reke odbio je da se danas pojavi pred tužiocima Specijalnog suda u Hagu, gdje će biti suđeno pripadnicima ove terorističke organizacije za zločine počinjene nad Srbima, drugim nealbancima i Albancima lojalnim Srbiji.

Iz Udruženja bivših pripadnika tzv. OVK saopšteno je da je Gaši danas boravio u sjedištu tog Udruženja u Prištini i da su mu nekadašnji saborci sugerisali da se sljedeći put pojavi pred tužiocima, kako ne bi, kako su istakli, "kaljao ugled pripadnika i opravdanost borbe" te terorističke organizacije.

Iz ovog udruženja pozvali su sve pripadnike te terorističke organizacije koji dobiju poziv iz Haga da se odazovu i tako doprinesu što skorijem gašenju Specijalnog suda.

Šalja je drugi pripadnik terorističke OVK koji je odbio da se odazove pozivu Specijalnog tužilaštva. Nije saopšteno da li je trebalo da bude saslušan kao svjedok ili optuženi.

Na spisku pripadnika terorističke OVK, koji će biti saslušani u svojstvu optuženih ili svjedoka nalazi se više od 110 lica, uključujući i bivše komandante, počev od Hašim Tačija, Sulejmana Selimija, Rustema Mustafe, pa do komandanata operativnih zona, kao i oficire koji su činili komandni štab OVK.

Тагови: