Uništena dva automobila

Bačene dvije bombe na vozila privrednika, porodica u panici pobjegla iz kuće FOTO VIDEO

12:16, 03.11.2018.
Izvor: Blic
Thumbnail
Kada su dvije bombe bačene na vozila prijepoljskog privrednika, porodica Mušović je najprije pomislila da je zemljostres, da bi potom uzeli djecu u naručje i pobjegli na spoljni izlaz.

U dvorište Adnana Mušovića, preduzetnika iz Prijepolja, jutros su bačene dvije eksplozivne naprave koje su uništile dva automobila, a požar koji je zatim buknuo oštetio je njegovu i još jednu kuću u komšiluku.

Povrijeđenih u bombaškom napadu koje je je Prijepolje diglo na noge nije bilo, a policija traga za počiniocima.

Thumbnail

Jutros oko pola pet bombe su odjeknule jedna za drugom u razmaku od nekoliko sekundi. Prema prvim rezultatima istrage, jedna je bačena na Mušovićev “mercedes”, a druga na “pežo” koji su se nalazili na natrkivenom parkingu u njegovom dvorištu.

Eksplozija je izazvala požar koji je zahvatio njegovu kuću, a zatim se proširio na kuću prvog komšije.

Prema onome što je Mušović jutros ispričao poznanicima, prva eksplozija je probudila njegovu suprugu koja je pomisila da se radi o zemljotresu. Utom se čula i druga detonacija.

Thumbnail

– Poskakali su iz kreveta, uzeli su djecu u naručje i izletili napolje kroz sporedni ulaz. Kuća im je bila u plamenu, nedugo zatim su stigli vatrogasci – priča jedan od komšija ove porodice iz Ulice Proleterskih brigada nedaleko od centra Prijepolja, piše Blic.

Adnan Mušović je vlasnik špediterske firme, a policiji je jutros ispričao da ne zna eventualni razlog napada i da nije niotkoga dobijao prijetnje. Dio ulice sa kojeg su bačene bombe pokriven je video kamerama sa kojih snimke trenutno pregledava policija u Prijepolju.