Ana Brnabić

Auto-put kroz Grdeličku klisuru ponos cijele zemlje i svih Srba

  • 17.05.2019. 10:20

Otvaranje sutra južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, odnosno auto-puta kroz Srbiju od Mađarske do Sjeverne Makedonije, istorijski je dan, rekla je premijer Ana Brnabić.

"Preponosna što sam dobila priliku da učestvujem u timu koji je završio ovako veliki poduhvat koji se već više decenija radi i gradi. Niko nije verovao da ćemo stvarno napraviti auto-put kroz Grdeličku klisuru, da ćemo od Mađarske do Severne Makedonije imati auto-put kroz Srbiju", istakla je Brnabićeva. 

Predsjednik Vlade Srbije rekla je za TV "Pink" da je ovaj auto-put ponos cijele zemlje i svih Srba gdje god da žive. 

Podsjetivši da danas počinju radovi na Koridoru 11 na potezu od Preljine do Požege, Brnabićeva je ocijenila da je i to još jedan istorijski poduhvat. 

Ona je rekla da će otvaranjem auto-puta do Požege biti stvoreni uslovi za lakše dovođenje velikih stranih investicija, a privrednici, porodična preduzeća i firme osjetiće veliku olaškicu zbog blizine Čačka i Beograda. 

"To je centar Srbije, tu se otvaraju potpuno drugačije perspektive za taj deo zemlje za dovođenje investicija, za izvoz voća iz tog dela Srbije i za stanovnike da rade, bilo u Čačku, Beogradu. Stvara se ogroman turistički potencijal", ocijenila je Brnabićeva. 

Ona je dodala da će auto-put pružiti mladima šansu da ostanu u svojim gradovima jer će u Beograd moći da stignu automobilom za jedan i po čas. 

Ona je napomenula da u junu kreće izgradnja i Moravskog koridora koji će spajati Koridor 10 i 11, tako da će Srbija biti mnogo bolje povezana. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић