Zbog zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju

Arno Gujon najavio da će se žaliti Strazburu

  • 22.10.2018. 09:40

Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon rekao je da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu ako Upravni sud samoproglašenog Kosova ne ukine rješenje da mu se zabrani ulazak na Kosovu i Metohiju.

"Neću se smiriti dok ne budem uspeo da ukinem sramnu odluku i ponovo pomažem Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Gujon za "Politiku". 

On je ovlastio svog advokata da podnese tužbu Upravnom sudu u Prištini na rješenje kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donesenu 10. septembra. 

"Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu", rekao je Gujon. 

On je naglasio da je zadovoljan podrškom i pomoći koju je dobio od Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju čim mu je uručena ova zabrana. 

"Na svakom koraku osećam ogromnu podršku i od naroda i od medija koji uvažavaju moj humanitarni rad u teškim okolnostima. Veliku zahvalnost dugujem i Raško-prizrenskoj eparhiji, koja se angažovala oko pomoći preko međunarodnih institucija na Kosmetu. Ipak, najdraža mi je moralna podrška dece iz enklava koja mi šalju crteže. To mi je najveća satisfakcija", rekao je Gujon. 

Gujon zbog odluke kosovskog MUP-a ne može da bude u konvoju pomoći za srpske enklave na Kosovu i Metohiji, koje organizuje posljednjih 14 godina.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)